Wekelijks op PI3GRN, 145.750 MHz. in N-Nederland en "livestream" / teamspeak op internet, op woensdag van 19.30-20.30u.

< livestream's

Radioklankbeeld 1984 Jaap Walrecht PA 0 WF
De radio-omroep van het katholiek ziekenhuis in Groningen zond in januari 1984 een klankbeeld uit over Jaap Walrecht PA 0 WF. Jaap Walrecht was een radio pionier van het eerste uur in Groningen. Vanuit zijn huis aan het Nassauplein maakte hij via de kortegolf verbindingen over de hele wereld. Samenstelling Egbert Knot & Rob Bakker ( PD 5 LX ) Productie Studio 73 Klik Hier om Klankbeeld te beluisteren

De kritische luisteraar zal ontdekken dat ten tijde van deze opname van deze klankbeeld aflevering in 1981 de man made noise zelfs midden in de stad aanmerkelijk lager was dan heden ten dage. Deze klankbeeld aflevering werd ons beschikbaar gesteld voor publicatie op onze website door Rob Bakker PD5LX

Mededeling van de redactie
De redactie maakt bekend dat op onze website het Ronde-Dienst-Rooster is aangepast tot aan het eind van 2019.

Gebruik repeater PI3GRN
De System Fusion repeaters PI3GRN in Groningen en PI3NOG in Delfzijl zijn te openen met zowel 1750 Hz als CTCSS 82.5 Hz. Bij gebruik van de CTCSS tone is het indrukken van de spreeksleutel voldoende om de repeater te openen en hierover te werken. Hier zijn geen beperkingen.
Heb je geen CTCSS dan kun je de repeater met 1750 Hz openen. De repeater blijft na het afvallen van de draaggolf nog circa 6 seconden open, alvorens hij weer op slot gaat. Begin je binnen deze tijd met je uitzending dan blijft de repeater voor de gebruiker zonder CTCSS te werken. Je hoort dan na iedere uitzending een rogerbeep (K). Zolang je deze K blijft horen is de repeater ook zonder CTCSS te werken. Denk er dus wel om dat na het horen van de rogerbeep en het afvallen van de draaggolf, de repeater nog 6 seconden open blijft! Na 6 seconden gaat de repeater op slot en moet je wederom 1750 Hz gebruiken.

Stations met CTCSS of zonder CTCSS kunnen overigens gewoon met elkaar werken.

Dat het inmelden in het verleden niet goed ging had waarschijnlijk ook te maken met het gelijktijdig uitzenden van de diverse stations met en zonder CTCSS. Al hoor je ze op de uitgang niet op de ingang gaan de signalen wel dubbel.

73 de Anthony PE2AWT.

Op facebook, moet je lid zijn van de groep om berichten te kunnen zien

Dutch Kingdom Amateur Radio Society, DKARS......Magazine's PDF downloaden